Intelligens Otthon Kiállítás Szegeden

Intelligens Otthon Kiállítás Szegeden

A jövő lakása Bányai bútorral berendezve


Látogasson el Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agóra Imformatóriumába, és tekintse meg az Intlligens Otthon című kiállítást!
A lakás berendezését saját terveink alapján pilisvörösvári üzemünkben gyártottuk le.

A bemutatott lakásbelső megalkotásához, a Bányai Bútorok terveiben szereplő modern stílusú loft adta az alapot. Az egy légterű lakás bútorzata tölgy fafurnéros, fehér magasfényű és szürke bőrhatású fóliás frontok, valamint üvegfelületek kombinációjából született. A design mellett célunk volt az élhető és élhetőbb környezet kialakítása, minőségi bútorokkal berendezve.

A design és a kreativitás mellett a tartósságra való törekvés meghatározó szerepet játszik egy új Bányai® bútor születésénél.

A Lofthoz a minimál és a természetes stílus áll közel. Ennek jegyében terveztük a Bányai Altis konyhabútort, mely a fa, bőr anyagokkal kooperál. A bútor monolitikus blokkokra tagolódik.
A fehér magasfényű fóliás szekrénysor tartalmazza a mosogatóegységet és hosszú munkapultjával bőséges helyet kínál az ételek előkészítéséhez. A homogenitást  hangsúlyozzák a bútor fogantyú nélküli elemei, melyek nyomásra nyíló, tip-on mechanikával működtethetőek. A főzősziget alkalmazása szellőssé teszi az összeállítást, és elegendő helyet biztosít, hogy többedmagunkkal is főzhessünk a konyhában.

 

A tölgy fafurnéros, vitrines tálalószekrény átlátszósága lágyítja a határozott formákkal és színekkel megalkotott bútort. A sötétszürke, bőr hatású fóliával készített egység alacsonyabb szekrényei lehetővé teszik, hogy a konyhában lévő társaság aktív kapcsolatot tudjon kialakítani az étkezőben ülőkkel. Magas minőségű bútoroknál a belső tartalomnak, a felszereltségnek azaz a vasalatrendszernek is előremutató technológiát kell képviselnie. Ezt képviseli a szervómechanika alkalmazása, mely egy beépített motoros technika segítségével, érintésre nyitja és zárja fiókjainkat, felső felnyíló szekrényeinket. A fékezett záródású mechanikával ellátott ajtó- és fiókpántok a zajmentes csukódást biztosítják. Minden fiókunk teljes mélységig, azaz 100%-ig kihúzható, így teljes rálátást biztosít a bepakolt tartalomra.


A nappali bútor tölgyfa furnérozott elemekből és fehér magasfényű frontok kombinációjából készült. Az olajozott tölgyfa frontok különleges felületi megmunkálása kiemeli a fa természetes tulajdonságait, és pozitív klímáról gondoskodik. Az egyszerű, letisztult formavilágú összeállítás a legmodernebb bútoripari technikát tartalmazza, mint például a szervóliftes felnyíló ajtó, mely érintésre nyílik és záródik. Illetve nyomásra nyíló tip-on mechanikával felszerelt fiókok, melyek 100%-ig kihúzhatóak.

Light fürdőszobabútor programot a fények és az anyagok játéka jellemzi. A fehér, magasfényű frontokat matt, dió színű, fafurnéros elemekkel kombináltuk. A nyomásra nyíló hegyi dió előlapok, piperefiókokat rejtenek, melyek rekeszeiben kiválóan elférnek az apróbb kozmetikumok, ékszerek. A LED fénytechnikával megvilágított fa betét izgalmassá varázsolja a bútor megjelenését. Mindemellett alacsony fogyasztásával hozzásegít a környezettudatos élethez. A saját fejlesztésű Gaya mosdótál Corianból készült, mely szilárd felületű anyag, higiénikus, rendkívül ellenálló és elegáns. Karbantartása egyszerű, évek múltán is ugyanazt a látványt nyújtja.