Széchenyi terv 2020

               

"Faipari technológia és IT fejlesztés a Bányai Bútorok Kft.-nél" című projekt BEFEJEZÉSe

 

 

A Bányai Bútorok Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 30,79 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásból. A projekt a „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” pályázati kiírás keretében valósul meg. A projekt összköltsége 61,59 millió forint volt.

A 30 éve alapított családi vállalkozás generációk óta foglalkozik asztalosipari termékek gyártásával. A társaság a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően élenjáró tudott maradni a hazai bútoriparban. A projekt technológiai- és informatikai fejlesztésére irányult, amelynek segítségével a társaság gyártási volumene növelhetővé vált.

 

A társaság a verseny- és adaptációs képességének folyamatos javítására törekszik, melynek az önköltségi szintek csökkentése és a gyártási volumen növelése mellett a hatékonyság javítása az elsődleges célja. Ezen felül a piaci igényekhez való alkalmazkodás mellett a vevői igények minél magasabb szintű kiszolgálására törekszik a társaság. Ennek érdekében valósította meg technológiai fejlesztését, melynek segítségével jelentős lépést tud tenni a versenyképességének további növeléséhez.

 

Az eszközbeszerzés keretében 1 db Advatege 400/L élzárógép, az élzárógéphez szervesen kapcsolódó 1 db Feedback 1.1 Advatage anyag visszahordó, 1 db Mayer FH-2-3120 típusú furnérvágó fűrész, került beszerzésre és üzembe helyezésre.

 

Az Információs technológia fejlesztés keretében 1 db szerver, 1 db ERP-Vállalatirányítási szerver, 2 db Grafikai notebook, 6 db Kingston notebook, 2 db Irodai notebook, 1 db Grafikus Monitor, 4 db ASUS tablet, mint hardver, valamint 2 db Windows Svr Std 2012 R2x64, 8 db WINDOWS SERVER CAL 2012 EN, mint szoftver került beszerzésre és üzembe helyezésre.

 

 

A projekt megvalósításának eredményeképp a társaság erősíteni tudta verseny- és adaptációs képességét, valamint bővíteni tudta gyártási volumenét.