Fejlesztés

A Bányai Bútorok Kft. életében folyamatosan jelen van a fejlesztés, az innováció hiszen kedvező piaci helyzetének megtartásához, haladnia kell a korral, élenjárónak kell lennie.

2003-ban a Bányai Bútorok bevezette ERP-PPS integrált vállalatirányítási és tervezőrendszerét, ami nagymértékben hozzájárul a gyártási folyamatok felgyorsulásához. Az üzemcsarnokban a faipari alapgépek és számtalan kiegészítő technológia mellett, két darab CNC megmunkálóközpont, és egy nagyteljesítményű CNC nyomógerendás szabászgép adja a technológiai színvonal alapját.

2015-ben a lapmegmunkálás megújítása három lépcsőben valósult meg, melyben a lapszabászat, a lapanyagok mozgatása és az anyagok élzárása modernizálódott. A modern gépek vásárlásával egyik legfontosabb gyártási pontunkat erősítettük meg. A lapszabász gép már össze van kötve a vállalatirányítási rendszerrel. Így a szabásra kerülő anyagok listája a számítógépes rendszerből érkezik. Az adatrögzítés korábban a gépnél, kézi bevitellel történt. A bútorlapokat Jumbó, a vákuumos emelődaru segítségével mozgatja a gépkezelő. Az új generációs élzáró gép a mai legfejlettebb technológiát képviseli, és jelenleg egyetlen Magyarországon. Az élzáró géphez csatlakozik egy anyagvisszahordó egység, így a megmunkált alapanyag visszajut a kezelőhöz. Ezek a változások jelentősen csökkentik a dolgozók fizikai terhelését. Javul a minőség, és a termelékenység, emellett még a gép a környezetet is védi, hiszen a használaton kívüli időkben önműködően alvó pozícióba helyezkedik. A szerverpark cseréjével gyorsabb és nagyobb teljesítményű számítógépek biztosítják az adatok feldolgozását és tárolását. A Bányai Bútorok Kft. üzemében a bútorgyártásnál használható alapanyagok mindegyikét képes magas színvonalon megmunkálni, beleértve a különleges, ritka faanyagokat, fémeket. Az elkészült termékek magas minőségét garantálja, a legjobb alapanyagok felhasználása, számítógép vezérelt gépek pontossága és a kézműves technológia profizmusának kombinációja.

A második generációs vezetés új szellemisége, fiatalos lendülete segít a megújulásban: folyamatos innovációval és termékfejlesztéssel, valamint újszerű üzleti megoldásokkal igyekszik a cég jövőjét biztosítani.