Cégtörténet

Cégtörténet

Bányai Bútorok, a cégtörténet mérföldkövei

A 45 éve alapított Bányai Bútorok Kft., az évek során több fontos mérföldkőhöz érkezett. Alapítása óta a vállalkozás képes a folyamatos fejlődésre, megújulásra. Az újító szándéknak, és a haladó szellemnek köszönhetően mindig élenjáró tud maradni a hazai bútoriparban.

1978

Bányai József asztalosmester vállalkozást alapít.
Bányai József apja asztalos, nagyapja jó hírű ács volt. A budapesti Szikra gyárban eltöltött évek után eldöntötte saját céget alapít. A családi házukban kialakított, 30 m2-es műhelyben még mindenféle bútort elkészít.

1988

A Bányai Bútorok  svéd technológia alapján konyhabútorok gyártására szakosodik.
Az első, egyedi méretre készült konyhabútorát az őszi Budapesti Nemzetközi Vásáron mutatja be. A konyhabútorok már a legújabb technológiát tartalmazták, mint például görgőkön futó fiókrendszerek, modern vasalatok. A siker nem maradt el, ugyanis a hazai piacon a hagyományos lakások egyen bútorai, csúszóléces fiókmegoldással kaphatók.

1989

A Bányai Bútorok a hazai sikereken felbuzdulva, a külföldi piacok meghódítására készül. Elsőként egy müncheni kiállításon mutatja be méretre készült, beépített tölgyfa konyhabútorát.

1992

Felépül az új konyhabútorgyár Pilisvörösváron. A 2700 négyzetméteres alapterületű üzem modern gépparkkal és technológiával rendelkezik.A vállalat új profillal, fürdőszobabútorok és corian berendezések gyártásával bővíti termékkínálatát.

1994

Ipari formatarvezési Nívódíj – Az Éjkék konyhabútorprogramért.

1996

A Bányai Bútorok először vesz részt fürdőszobabútoraival és Corian berendezéseivel a bécsi Aquatherm kiállításon.

1997

A frankfurti, nemzetközi vásáron az ISH-n való részvétel újabb sikereket hoz a Bányai Bútoroknak. Új fejlesztésével a kúpos Corian mosdóval megdöntötte eladási rekordját. Az innovatív mosdótál bekerült a DuPont design katalógusába. Ezután Ausztria mellett, Németországba, Svájcba és Dániába is exportálja termékeiket.   

1999

A Bányai Bútorok saját fejlesztésű technológiájával elkezdődik a BB Corian medencék gyártása. Az innovációval azon kevés európai gyártók sorába emelkedik, akik  a mélyhúzott technológiát alkalmazzák. Immár egyetlen Corian lapból is kialakítható a mosdópult és mosdómedence.

2003

A Bányai Bútorok bevezette integrált vállalatirányítási rendszerét, ami nagymértékben hozzájárult a gyártási folyamatok felgyorsulásához.

2008

A mélyhúzott technológiát továbbfejlesztve megszületik a Gaya Corian termékcsalád. Az új Corianból készült mosogató- és mosdómedencék gyártásával a Bányai Bútorok ismét első a hazai piacon.

2009

A Bányai Bútorok egy komplett életteret alkotott. A budapesti Lakástrend designkiállításon bemutatta, hogyan lehet összhangba hozni a nappalit a konyhával.

2010

A Bányai Bútorok vezetése megújul. A cégvezetést a második generáció látja el.

2015

Két éves beruházási program eredményeképpen a Bányai Bútorok Kft. bútorgyárának gépparkja korszerűsödött. A lapmegmunkálás megújítása három lépcsőben valósult meg, melyben a lapszabászat, a lapanyagok mozgatása és az anyagok élzárása modernizálódott. A modern gépek vásárlásával egyik legfontosabb gyártási pontunkatat erősítettük meg. A lapszabász gép már össze van kötve a vállalatirányítási rendszerrel. Így a szabásra kerülő anyagok listája a számítógépes rendszerből érkezik. Az adatrögzítés korábban a gépnél, kézi bevitellel történt. A bútorlapokat Jumbó, a vákuumos emelődaru segítségével mozgatja a gépkezelő. Az új generációs élzáró gép a mai legfejlettebb technológiát képviseli, jelenleg egyetlen Magyarországon. Az élzáró géphez csatlakozik egy anyagvisszahordó egység, így a megmunkált alapanyag visszajut a kezelőhöz. Ezek a változások jelentősen csökkentik a dolgozók fizikai terhelését. Javul a minőség, és a termelékenység. A szerverpark cseréjével gyorsabb és nagyobb teljesítményű számítógépek biztosítják az adatok feldolgozását és tárolását.