A konyhai munkapult nap mint nap nagy igénybevételnek van kitéve. Különböző munkafolyamatok zajlanak rajta, többféle anyaggal érintkezik, ezért itt az elsődleges szempont a higiénia és a tisztántarthatóság. Ennek a követelménynek a Corian maximállisan megfelel. 

CORIAN® a konyhában

A CORIAN® vízálló, pórusmentes anyag. Így a ráömlött anyag nem szívódik be az anyag belsejébe. Felületéről a szennyeződések, baktériumok tisztítószerekkel könnyedén eltávolíthatóak. A CORIAN® lapok speciális összeragasztásával láthatatlan illesztéseket kapunk, és kialakítható az egybefüggő konyhai munkapult. A hézagmentes összeillesztésnek köszönhetően nem keletkeznek rések, ahol a baktériumok és szennyeződések megtapadhatnak. A konyhai munkapult kialakításakor minden esetben alkalmazunk vízorr-t, mely megakadályozza, hogy a pulton kiömlött, és onnan lecsorgó folyadék a szekrényajtókra kerüljön. A munkapult hátsó része, kérhető vízvetővel, ami 3-5 cm magasan felkanyarodva védi a falat. A felső és az alsó elemsor közötti falrész egésze is beburkolható Coriannal. A Corian munkapult tartalmazhat mosogatómedencét, a gyümölcsmosót, csepegtetőt.

Gaya mosogatómedence, a Bányai Bútorok saját fejlesztésű Corian terméke
2008-ban hosszú fejlesztési és tesztelési szakasz eredményeként, vezettük be a piacra a Gaya mosogatócsaládot. Gaya mosdócsalád azért születhetett meg, mert felmerült az igény a corian pulttal azonos színű medencék alkalmazására. A Bányai Bútorok új fejlesztésével ismét első lehetett a piacon, hiszen eddig a konyhai munkapulttal megegyező színben csak fémaljú corian medencék készültek. Az új mosogatók alja ívelt, ami segíti a víz maradéktalan lefolyását. A Corian mosogatómedencék mellet Corian gyümölcsmosó és csepegtető is kialakítható. Nagy kedvenc a pultba süllyesztett mosószer adagoló, ami segít megőrizni a makulátlan rendet.

Letölthető anyagok