Magyarországon elsőként készítettünk corianból készült termékeket. A több mint húsz éves feldolgozói tapasztalatunk garancia arra, hogy száz százalékban kihasználjuk a Corian adta lehetőségeket. A Bányai üzemben a folyamatos technológiai fejlesztéseknek köszönhetően, a jelen kor kihívásainak legjobban megfelelő termékek születnek.

CORIAN® a Bányai Bútoroktól

A CORIAN®jellemzői
A CORIAN® a DuPont cég által elsőként szabadalmaztatott akrillap. Anyaga, akrilpolimerek és természetes ásványok keveréke. Egy szilárd felületű anyag, amely higiénikus, rendkívül ellenálló és elegáns. Az akril felület nem porózus, így a baktériumok és a szagok nem tudnak rajta áthatolni. Karbantartása is egyszerű. Évek múltán is ugyanazt a látványt nyújtja. A CORIAN® anyagának tulajdonságai, színválasztéka és az átvilágítható színei is alkalmassá teszik, hogy teljesen egyéni, figyelemfelkeltő berendezési elemeket alkothassunk belőle. A több mint 100 féle szín óriási kínálatot biztosít. A színek kombinációival különböző optikai hatás érhető el.  A CORIAN® -t hosszú élettartam, maximális higiénikusság, ellenálló képesség, és elegancia jellemzi.

Megmunkálás

Rendkívül masszív anyag, ezzel széleskörű felhasználást biztosít kül-és beltéren egyaránt. A corian magas hőfokon hajlítható, így szinte bármilyen forma kialakítására alkalmas. Az anyag jó tulajdonságainak köszönhetően sokoldalú felhasználást biztosít a tervezőknek.

Higiénikusság

A CORIAN® vízálló, pórusmentes anyag. Így a ráömlött anyag nem szívódik be a CORIAN® belsejébe. Ellenálló a baktériumok, a penész és egyéb szennyeződésekkel szemben. Felületéről a szennyeződések tisztítószerekkel könnyedén eltávolíthatóak. Egy nagyobb felület kialakításakor az egyes elemek hézagmentesen összeilleszthetők, így egy egybefüggő felületet kapunk.

Tartósság

Hosszú évek tapasztalata és a tények azt bizonyítják, hogy a CORIAN® tartós életű anyag, ezért is jó döntés a CORIAN® választása. A Bányai Bútorok 10 év garanciát vállal az anyagra és a megmunkálásra.

Javíthatóság

Az anyag egyik legjobb tulajdonsága, hogy a felület akár többször is felújítható. A használat során keletkező apró karcolásokat sérülések a legtöbb esetben a helyszínen egy speciális polírozási eljárással javíthatók. Szakember munkájával a mélyebb karcolások is eltűntethetők.

CORIAN®
színek
Ön több, mint 100 színből választhat munkalapjához, mosdópultjához Corian®-t. A széles színválaszték nem csak óriási kínálatot biztosít, hanem különböző felületeket eredményezhet. A színek kombinációival különböző optikai hatás érhető el.

A sötétebb árnyalatokon és a pigmentes CORIAN® -on a használódás nyomai, mint a por és a kisebb karcolások, jobban látszanak. Az erősen igénybevett felületekhez, mint például a konyhai munkalapok, ezért a világosabb színeket ajánljuk.

CORIAN® a Bányai Bútoroktól
Kapcsolatunk a DuPont céggel 1992 óta tart. Ekkor vezettük be a hazai piacra ezt a különleges anyagot. A DuPont által szervezett konferenciákon, továbbképzéseken szerzett információk segítségünkre vannak a különböző fejlesztési folyamatoknál. Eredetiség, tartósság, formai szabadság: mindez jellemezheti a Bányai Bútorok üzemében készült Corian termékek palettáját. Több, mint húsz éve foglalkozunk Corian feldolgozással. A hosszú évek tapasztalata, és a folyamatos technológiai fejlesztések garantálják a minőséget. Legjobb tudásunk szerint, a legjobbat ajánljuk Önnek.